Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

Дата: 03.06.2024 14:59
Кількість переглядів: 123

                                                                                         Діти- це наше майбутнє,

                                                                                Наш сенс життя і наше щастя

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Існує навіть окремий символ цього дня - зелений прапор, на якому зображена планета Земля, а довкола неї - фігурки дітей різних рас та національностей.

Фото без опису

Офіційно свято було започатковане в листопаді 1949 року в Парижі під час засідання Ради Міжнародної демократичної федерації жінок.  Саме тоді, у повоєнні часи особливо гостро поставало питання збереження здоров'я та благополуччя дітей. А вже 1950 року 1 червня це свято відзначали у 51 країні світу. В Україні Міжнародний день захисту дітей відзначається із 1998 року. Метою відзначення Міжнародного дня захисту дітей є привертання уваги до потреб та прав дитини.

Фото без опису

У нашому селищі також відзначали День захисту дітей: як ось у Центрі ДЮТ  пройшла розважальна ігрова програма "Кольорова вечірка», яка поєднала при цьому благодійний захід, але це була особлива благодійність: діти допомагають коням, адже два тижні тому персонал Дергачівської кінно-спортивної школи Харківської області разом з вихованцями школи та кіньми були евакуйовані до Прилуцької громади Чернігівської області. На превеликий жаль, у ніч на 30 травня російськими ракетами був повністю зруйнований цей заклад.      

Не залишилися байдужими  і працівниці Прилуцького районного сектору №4, які за власної ініціативи доєдналися до благодійності, поєднали корисне із приємним, і, як зазвичай, зробили «на пам’ять» світлини із маленькими учасники заходу.

    

Прилуцький районний сектор № 4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора