Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф

Дата: 04.06.2024 12:50
Кількість переглядів: 75

Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії відзначається у світі щорічно 4 червня, відповідно до постанови Генеральної Асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року. Згідно з постановою №5343 «Про вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України», в Україні 4 червня вшановують пам'ять дітей, які загинули від агресії рф.

Фото без опису


На превеликий жаль, українських дітей не обійшло жахіття війни. Сирени, звуки вибухів, бомбосховища – це сьогодення наших діток. З 2014 року розпочалася російська збройна агресія на Донбасі. Уже відтоді на сході України гинули, зникали безвісти, були пораненими й травмованими невинні українські діти.

Фото без опису

Повномасштабна російська агресія 2022 року знову змусила нашу державу відчути, як це, коли безневинні діти страждають через війну. Наслідки російської агресії в Україні весь світ пам’ятатиме ще століттями. Кількість жертв серед невинних дітей зростає і шокує. Цим злочинам немає жодного виправдання. Ми ніколи не пробачимо смерті безневинних дітей, які повинні були стати майбутнім нашої держави. Віримо, що війна незабаром закінчиться, більше не будуть гинути ні українські військові, ні мирні мешканці, ні безневинні діти. 
Тяжко висловлювати невимовний біль та тугу за загиблими дітками – жертвами війни. Вічний спокій маленьким, невинним душам.
Юрій ВЕЛИЧКО, селищний голова.

Фото без опису

Талалаївська громада доєдналася до акції «Голоси дітей», присвяченої пам’яті маленьких українців, чиє життя забрала війна. Пов’язані на дерево дзвіночки символізують голоси вбитих дітей у російсько-українській війні. Акція проходить за ініціативи першої леді Олени Зеленської.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора