Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Завершилися змагання четвертого обласного етапу проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

Дата: 30.05.2024 16:19
Кількість переглядів: 102

Завершилися змагання четвертого обласного етапу проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», які проводяться за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Три дні на різних спортивних майданчикам м. Чернігова точилася справжня спортивна боротьба за звання кращих команд області в змаганнях з волейболу (хлопці та дівчата), баскетболу (хлопці та дівчата) та футзалу. 

Фото без опису


Успішно виступили юні спортсмени Прилуцького району на такому престижному спортивному святі. Два перших місця, два других та одна бронза. І найприємніше, що серед переможців області – юні баскетболістки тренера Володимира Чепеля з Плугатаря.

Фото без опису

За перемогу обласного етапу змагань боролися чотири команди – команда Бахмацького ліцею, що представляла Ніжинський район, команда Сосницької гімназії, представляла Корюківський район, команда Довжицького ліцею представляла Чернігівський район та команда Плугатарського ЗЗСО Талалаївської селищної ради. Як виявилось, ключовим у цьому турнірі став перший матч нашої команди проти бахмачан.

Фото без опису

Першу половину гри наші дівчата виграли з рахунком 4:1 і, мабуть, трішки заспокоїлися. На початку другої половини гри суперникам вдалося  не лише зрівняти рахунок, але й вийти вперед. За одну хвилину до кінця гри ми програвали 8:6. Дівчата з Плугатаря проводять свою атаку і здобувають право на штрафні кидки, але вдалося забити лише один раз. Рахунок стає 8:7 не нашу користь.

Фото без опису

Атакують суперниці, але втрачають м’яч, який підхоплює Даша Сліпко і за 13 секунд до закінчення гри виводить свою команду вперед 9:8. За останні секунди гри наші дівчата не дали можливості суперницям навіть перейти середину поля, перемога за нашими дівчата. У другому матчі команді Володимира Чепеля протистояли суперниці із Сосниці. Як виявилося пізніше, у цій команді грали гравці старші за віком, ніж передбачено регламентом змагань і їх за це дискваліфікували. Не зважаючи на це, наші дівчатка просто «розібрали суперниць на запчастини», перегравши їх з сухим рахунком 15:0. І в останньому матчі, проти дівчат з Чернігівського району, наші впевнено здобули перемогу з рахунком 21:0 і таким чином стали чемпіонками області з баскетболу та здобули право представляти нашу область на Всеукраїнських змаганнях, які відбудуться в середині червня у Києві. 

Фото без опису


Команда хлопців з Плугатаря теж представляла Прилуцький район на четвертому етапі змагань з баскетболу. У першому матчі турніру вони грали проти незаперечних лідерів змагань команди з ліцею №15 з м. Чернігова і програла з рахунком 7:24. У другому турі їм протистояли баскетболісти з Сосниці. На початку гри нашим хлопцям довго не вдавалося закинути м’яча у кошик суперників і лише в середині першої половини гри Даниїл Тимченко два рази підряд влучно кидає двохочкові , а під кінець тайму розігралися і суперники, закинувши м’яч також два рази. Проте на перерву команди пішли з рахунком 6:4 на нашу користь. Тарас Вакуленко здійснив вдалий прохід і вивів команду вперед. А вже друга половина гри пройшла під диктовку наших хлопців. Ще сім очків набрав Даниїл Тимченко, ще одне Тарас Вакуленко і два Віталій Іщенко. А суперники змогли вразити наше кільце лише один раз. У підсумку впевнена перемога плугатарців з рахунком 16:6. В останньому турі наші хлопці грали проти бахмачан. У цьому матчі вирішувалася доля срібних медалей. Невдало стартували наші хлопці у цій грі.

Фото без опису

Першу половину вони програли з рахунком 4:9. В другій половині вони повністю перегравали суперників, але «не пішли» штрафні кидки. З двадцяти кидків вдалося реалізувати лише один, в той час як бахмацькі баскетболісти з 16 штрафних кидків реалізували сім. Цей фактор і зіграв ключову роль у матчі. З рахунком 14:9 виграли наші суперники. Тож наші хлопці завоювали бронзу, а переможцями стали чернігівські баскетболісти.
Подяку Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації за якісну підготовку команд до участі у змаганнях у проєкті «Пліч-о-пліч.

Всеукраїнські шкільні ліги» в Чернігівській області серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» та вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту отримали:
Сергій МИХНО – директор Талалаївської дитячо-юнацької спортивної школи;
Володимир ЧЕПЕЛЬ – учитель фізичної культури Плугатарського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів;
Яна ЧЕПЕЛЬ – учитель фізичної культури Талалаївського ліцею;
Андрій ГРАБОВИЙ - учитель фізичної культури Талалаївського ліцею.
Сергій МИХНО, директор ДЮСШ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора