Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

  Сімейний патронат

Дата: 25.06.2024 10:40
Кількість переглядів: 73

Патронат – «швидка допомога» для дітей, які потрапили до складних життєвих обставин.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Фото без опису

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка внаслідок складних життєвих обставин тимчасово не може проживати разом з батьками або іншими її законними представниками.

Патронатна сім'я – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. За наявності обставин, що обґрунтовують потребу й доцільність перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більш ніж до шести місяців.

Патронатний вихователь – це особа, яка за участю помічника надає послуги з догляду, виховання і реабілітації дитини у своїй сім'ї.

Патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дитини і відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання і реабілітації дитини у себе вдома.

Оскільки надання послуг з патронату над дитиною – це вид тимчасової зайнятості (здійснюється сплата єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатного вихователя) і, відповідно, зараховується до стажу, цей шляхетний вчинок також може стати видом зайнятості для безробітних.

Якщо ви маєте бажання дати дітям любов та сімейний затишок, а ще забезпечити власну зайнятість – не зволікайте, звертайтеся  до Служби у справах дітей Талалаївської селищної ради за адресою: вул. Центральна, 3, селище Талалаївка, Прилуцький район, Чернігівська область.

                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора