Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Про Простори Психологічної Підтримки

Дата: 10.07.2024 14:29
Кількість переглядів: 111

З початку війни в Україні проблеми психічного здоров’я є серйозним загрозливим фактором для благополуччя людей. Усі, без виключення, ми маємо проблеми із психічним здоров’ям – порушення сну  й порушення апетиту, коливання настрою, відчуття постійної тривоги й страху, постійна роздратованість, навіть агресія.

Фото без опису

Оскільки психічне здоров’я є важливою складовою загального здоров’я людини, то в межах проекту міжнародної технічної допомоги «Інновації для подолання епідемії ВІЛ», що реалізовується Міжнародною неприбутковою організацією «Pact Inc» Благодійною організацією «Чернігівська мережа» на території Талалаївської селищної ради створено та облаштовано чотири простори психологічної підтримки.

Фото без опису

Адміністратором простору психологічної підтримки в селищі Талалаївка є Олеся Шимченко, яка являється волонтером уповноваженого органу з питань пробації. Днями пані Олеся проводила роз’яснювальні  бесіди із клієнтами пробації. «Основною метою роботи з психологічної підтримки є забезпечення громадян кваліфікованою психологічною допомогою через онлайн-консультації. Ці простори стануть безпечними місцями, де люди можуть вільно висловити свої емоції та переживання, знайти підтримку та розвинути механізм подолання труднощів, пов’язаних з посттравматичним стресовим розладом та іншими психологічними проблемами», - зазначала у своїх бесідах із клієнтами пані Олеся. Також кожному особисто повідомляла про функції та облаштування даного простору. Зручним для роботи з клієнтами є те, що кабінет простору психологічної підтримки розташований на тому ж поверсі, що і орган пробації. 

 

Фото без опису

З метою детального ознайомлення із механізмом Простору Психологічної Підтримки (далі - ППП) на базі Прилуцького районного сектору №4 відбулося коротке засідання адміністратора ППП Олесі Шимченко, головного юриста сектору «Талалаївське бюро правничої допомоги» Аліни Кошки та начальника уповноваженого органу з питань пробації Юлії Карпенко. «Нині варто звертати увагу як клієнтів пробації, так і оточуючих нас людей на підтримку психічного здоров’я у складний для нашої країни час, де є місце постійним стресам і тривогам задля збереження ментальності та недопущення поглиблення проблем із психікою», - підвела підсумок зустрічі пані Юлія.

               

Прилуцький районний сектор № 4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора