Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТАЛАЛАЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 15.07.2024 09:28
Кількість переглядів: 34

15 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423. Ця пам’ятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки — у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. Упродовж тривалої історії українці не полишали боротьби за свободу та здобуття державності.

Фото без опису

Першу в XX столітті незалежність Україна проголосила 22 січня 1918 року. Актом 24 серпня 1991 року відновила її.
Кілька разів у XX столітті Україна здобувала суверенітет і втрачала його через внутрішні незгоди під час зовнішньої агресії. Національна єдність — обов’язкова умова збереження державності.
Знання історії нашого державотворення є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни росії проти України. Реальна історія спростовує фейки російської пропаганди, буцімто українці та росіяни — єдиний народ чи Україна — штучна нежиттєздатна держава. Тому нинішня війна — це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за право на власні історію та ідентичність.
З нагоди державного свята прийміть найщиріші побажання: здоров’я, благополуччя, затишку в родинах, життєвої сили та енергії, мудрості, натхнення, успіхів і процвітання. Перемоги та мирного неба над головою! Бажаю, щоб День Української Державності об’єднав українців по всьому світу. Разом ми сила! Зі святом!
Юрій ВЕЛИЧКО,
селищний голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора