Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

У Чернігівській ОВА рідним загиблих Героїв передали державні нагороди

Дата: 15.08.2024 15:50
Кількість переглядів: 52

14 серпня у Чернігівській ОВА рідним загиблих Героїв передали державні нагороди. Про це йдеться на сторінці Чернігівської ОВА. Спільно із заступником начальника ОТЦК та СП полковником Сергієм Шатилом, заступником начальника ОТЦК та СП підполковником Олександром Мироненком та військовим капеланом отцем Максимом начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус родичам майже пів сотні загиблих Захисників  передав державні нагороди.

Фото без опису


«Як би боляче не було, маємо віднайти сили і робити все, щоб прискорити нашу Перемогу. Бо сплатили і продовжуємо сплачувати завелику ціну – життя наших найкращих, – звернувся до родин загиблих Героїв В’ячеслав Чаус. – Сьогодні у залі дуже багато дітей Героїв, а ще чимало Героїв не встигли стати батьками. Ми всі маємо бути гідними подвигу наших Захисників». 
Серед нагороджених посмертно – і наші три земляки.
Указами Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі
Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено:
Олександра Петровича ВАСИЛЬЧЕНКА – старшого солдата. 
Олександр Петрович Васильченко народився 9 лютого 1981 року в с. Красний Колядин. 29 березня 2022 року Олександр мобілізований до ЗСУ. Служив у 26-й Бердичівській артилерійській бригаді ім. генерала хорунжого Романа Дашкевича на посадах: майстер, такелажник, механік - водій.

Фото без опису


30 вересня 2023 року в ході виконання бойового завдання поблизу н. п. Галицинівка Покровського району Донецької області отримав численні травми та опіки. 9 жовтня серце воїна зупинилося. 
Поховали Героя на батьківщині у с. Красний Колядин.
Сергія Вікторовича КРИВДУ – старшого сержанта. 
Сергій Вікторович Кривда народився 16 січня 1984 року в смт Талалаївка. Мобілізований 19 травня 2022 року. Починав службу стрільцем роти охорони другого відділу Прилуцького РТЦК та СП, з 7 червня 2022 року – технік стрілецької роти, головний сержант інженерно – саперного взводу інженерно – саперної роти.    

Фото без опису


Загинув 27 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Роботине, Пологівського району, Запорізької  області.
Поховали Героя на центральному кладовищі в с-щі Талалаївка.
Ігоря Олексійовича ЛОБАНЯ – солдата. 
Ігор Олексійович Лобань народився 26 березня 2000 року в селі Грицівка. У 2021 році розпочав  військову службу за контрактом у 30-й окремій механізованій бригаді імені князя Костянтина Острозького. З початку повномасштабної війни – гранатометником одного з підрозділів.

Фото без опису


Загинув 30 жовтня 2022 року під час штурмових дій противника у районі населеного пункту Кліщіївка, Донецької області.
Похований у селі Красний Колядин.
Нехай пам’ять про загиблих буде вічною, а їхній приклад надихає нас на перемогу та відновлення миру в Україні.
Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора