Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Податкові новини

Кампанія декларування доходів – 2024: на Чернігівщині громадяни задекларували минулорічні доходи на суму 2,6 млрд гривень

Станом на 01.05.2024 року по Чернігівській області громадянами подано 5084 податкових декларацій про майновий стан і доходи, отримані протягом 2023 року та задекларовано близько 2,6 млрд грн доходів. Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Юрій Твердохліб.

14:49 16.05.2024

Ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та зберігання пального можна отримати у ДПІ за місцем здійснення діяльності 

В управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадують платникам податків, що роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами, або рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, або пальним може здійснюватися суб'єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них відповідних ліцензій.

16:49 14.05.2024

Звертаємо увагу платників податків, що в електронному кабінеті можна отримати Витяг щодо стану розрахунків

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує, що з 1 травня 2024 року в електронному кабінеті платника є доступним отримання Витягу щодо стану розрахунків (далі - Витяг), починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок).

16:31 14.05.2024

Бюджети Чернігівщини у квітні 2024 року отримали 1,7 млрд гривень податків

Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює вдячність платникам податків за сумлінну сплату податків та підтримання економічної безпеки нашої держави, забезпечення коштами Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

15:34 14.05.2024

Електронний сервіс предзаповнення податкової декларації про майновий стан і доходи для фізичних осіб – платників податків

Для допомоги платникам податків – фізичним особам при складанні податкової звітності Державна податкова служба України розробила відеоролик «Предзаповнення декларації про майновий стан і доходи за даними інформаційних баз ДПС та подання її до контролюючого органу».

13:57 18.04.2024

У першому кварталі 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 2,1 млрд грн податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-березень 2024 року надійшло 2,1 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,3 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

13:54 18.04.2024

До уваги платників податків, що звертаються за отриманням Довідки про відсутність заборгованості

Головне управління ДПС у Чернігівській області у зв’язку із наявністю значної кількості типових помилок при оформленні платниками Заяв про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи,  повідомляє таке.

14:39 12.04.2024

Щодо звільнення від сплати єдиного податку фізичних осіб – підприємців, мобілізованих у період дії воєнного стану

«Що необхідно зробити фізичній особі – підприємцю (далі – ФОП) – платнику єдиного податку (першої або другої групи), яка мобілізована у період дії воєнного стану в Україні та якій в інтегрованій картці платника здійснюються нарахування авансових внесків єдиного податку і надходять податкові вимоги, для скасування  контролюючим органом таких нарахованих сум з єдиного податку?»

11:42 10.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора