A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Культура

Тобі, мій краю, пісня і любов !

Таким був лейтмотив програми огляду   колективів художньої самодіяльності та окремих виконавців клубних закладів Талалаївської селищної ради, який відбувся 20 квітня  на базі Крсноколядинського сільського будинку культури.  В огляді взяли участь 8  самодіяльних художніх колективів , всього більше 50 учасників.  В.о. старости Красноколядинського старостинського округу Людмила Кириченко вітала учасників . Розпочали  огляд господарі,  вокальна група «Каприз» виконала пісню «А ми дівчата з України», а потім на сцену вийшли наймолодші учасники програми,  вихованці Красноколядинського  закладу дошкільної освіти «Дзвіночок», подарувавши глядачам  «Східний  танок», творчу естафету продовжили дитячий  вокальний ансамбль місцевої  загальноосвітньої школи  «Ластівки»  піснею «А мати казала»  та танцювальний колектив хореографічною композицією «Білі  лебеді».

14:56 22.04.2019

Пересувна виставка про Голодомор в краєзнавчому музеї

В Талалаївському краєзнавчому музеї експонувалася пересувна виставка «Україна. 1932-1933. Геноцид голодом» створена за участі  Українського інституту національної пам’яті, Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», Міністерства закордонних справ України.

12:45 11.04.2019

Масляна Седмиця кличе  веселиться

Останнього дня Масляної в селі Понори чекали з нетерпінням, адже до свята готувалися заздалегідь : ставили стопа, робили опудало  Зими, господині припасали продукти для млинців, вареників та рибної юшки.  Дощова погода  змусила  перенести проведення  свята « з вулиці» в  затишний, теплий  зал сільського будинку культури , але негода не зіпсувала святкового настрою всіх  тих,  хто завітав на свято  Масляної. З перших хвилин зустрічі,  чарівна ведуча Леся Шульга налаштувала  присутніх в залі на активну участь  в дійстві, щоб отримати  від свята задоволення  та позитивні емоції.

16:27 11.03.2019

Святкова програма в Липівському  сільському клубі

8 березня  в Липівському  сільському клубі  з нагоди Міжнародного жіночого дня відбулося  свято «Я – жінка,я богом запалена свічка». Ведучі свята Володимир Лут та Василь Носач щиро  вітали  всіх жінок з святом, а жінкам, яким  присвоєне почесне звання «мати – героїня» подарували весняні квіти. В святковій програмі  взяли участь Аня і Юля Чубарь, в їх виконанні прозвучала  « Пісня про матусю». Під супровід бандури піснями «Матусенько»,  «Пісня  про Україну» вітали з святом жінок  Даша та Саша Лихо. Народний фольклорний аматорський ансамбль  «Берегиня» присутніх в залі зачарував піснею «Айстри білі», в його виконанні звучали пісні  «Зозуля»,  «Де Рось і Росава», «На камені ноги мию».  Гумор місцевого поета Григорія Тимошенка читала Алла Носач.

16:25 11.03.2019

Ювілей Анатолія Михайловича Штима

3 березня народився заслужений працівник культури України Анатолій Михайлович Штим. З нагоди його 75-річчя у музеї відбулося свято ювіляра. З біографічною інформацією, фотовиставкою із життя та трудової діяльності ознайомилися відвідувачі музею. Теплі слова вітань і найкращих побажань: голови селищної ради Юрія Величка, працівників селищної ради, голови РДА Анатолія Дупи, заступника голови районної ради Станіслава Катрушенка, працівників районної держадміністрації, колег та працівників будинку культури, голови ветеранської організації Григорія Костенка.

14:33 05.03.2019

Виробнича нарада працівників культури  ОТГ

     28 лютого  2019 року  в селищній раді відбулася   виробнича нарада  працівників  культури Талалаївської селищної ради (ОТГ).  В нараді взяли участь: голова селищної ради  Величко Ю.Є., начальник відділу освіти, культури, молоді  і спорту Плюта О.П., спеціаліст відділу Кравчук В.М., директори, завідуючі , художні керівники клубних закладів селищної ради, директор краєзнавчого музею.

15:41 01.03.2019

В її руках народжується диво

Під такою назвою 19 лютого в Скороходівському ДНТ відбулася зустріч з майстринею художньої вишивки Васюк Л.А.. Під час зустрічі присутні ознайомилися з виставкою її робіт . Вишиті подушечки, серветки. доріжки. наволочки та простині вигравали різними неймовірними барвами. В кожну вишивку майстриня вклала душу. Це настільки вразило всіх, що навіть ті жінки, які ніколи не займалися вишивкою, захотіли спробувати долучитися до рукотворної краси.

09:21 25.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора