A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Центр дитячої та юнацької творчості

 Підсумки обласних етапів конкурсів «Новорічна композиція» та «Український сувенір»

     Незважаючи на те, що рік 2020  тільки набирає обертів, він вже є результативним для наших талановитих дітей. Напередодні Нового року традиційно у закладах освіти ОТГ  проводяться два творчих конкурси   декоративно-прикладного напрямку «Новорічна композиція» та «Український сувенір». Можна з впевненістю сказати, що виставка-конкурс «Новорічна композиція» є найпопулярнішим і найулюбленішим не тільки серед школярів, а серед їхніх батьків, бо кожного разу вони вражають глядачів, журі невичерпною фантазією. Згідно з положенням,  метою цього заходу є формування практичних умінь і навичок здобувачів освіти з виготовлення новорічно-різдвяних композицій, які символізують і відображають новорічно-різдвяну флористику та сприяють розвитку флористичного мистецтва в Чернігівській області. Та насправді, результати перевищують ці вимоги і є, можливо, набагато важливішими у сучасному модернізованому технологічному світі. І це – спілкування батьків і дітей, спільна творча діяльність, можливість відірвати дітей і молодь від гаджетів і залучити до ручної праці, до творчості.

11:41 06.02.2020

Улюблене свято дітвори — День святого Миколая!

Святий Миколай – символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за всіма дітьми протягом року. Якщо вони роблять щось хороше, – він радіє, якщо погане, – засмучується. І хороші, і погані вчинки Миколай записує у спеціальну книгу… Діти Талалаївки, очікуючи свята і, звичайно, подарунків,  не бешкетували і намагалися дати зрозуміти Святому Миколаю, що вони завжди готові бути хорошими, вихованими і слухняними.

15:11 23.12.2019

Змагання у Варві

   13-15 грудня у смт. Варва проходив третій етап відкритого Кубку Чернігівської області з пішохідного туризму "АДРЕНАЛІН 2019-2020" – Відкритий Кубок Варвинськоі ОТГ з пішохідного туризму. Три команди з Центру ДЮТ представляли нашу ОТГ на цих змаганнях. Дві команди молодшої вікової групи. Команда старшої вікової групи протягом двох дистанцій фінішували на третіх місцях а ось після останньої дистанції зупинилися за крок до нагород на четвертому місці. На цьому ж місці команда зупинилася і в загальному заліку. Молодша команда першого дня була другою а дві наступні дистанції зупинилася на третіх місцях, тому в підсумку посіла третє місце. Достойну конкуренцію створила друга молодша команда, яка в підсумку посіла п’яте місце з 9 команд.

15:10 19.12.2019

Родина Назарія Яремчука вітала обдарованих дітей на фестивалі «Окрилені успіхом»

     17 листопада хореографічний колектив «Імпульс» Центру дитячої та юнацької творчості Талалаївської селищної ради  взяв участь у Міжнародному  дитячо-юнацькому вокально-хореографічному конкурсі-фестивалі «INSPIRED BY SUCCESS» («Окрилені успіхом»).

11:15 21.11.2019

Адреналіну мало не буває

Майже весь навчальний рік, з жовтня по травень, тривав Відкритий Кубок Чернігівської області «Адреналін 2018-2019» з пішохідного туризму. Шість етапів у двох вікових групах – такий шлях пройшли туристи Талалаївки. І ось настав час підбивати підсумки. Спортсмени обох вікових груп посіли треті місця в загальному заліку. І якщо для старшої групи це досягнення - залишитися в трійці призерів з минулого Кубку, то для молодшої групи це був сезон втрачених можливостей. Протягом року команду «лихоманило» нестабільними виступами і як підсумок лише третє місце. Підведені результати і в особистому заліку. Серед хлопців 2003-2004 років народження В’ялий Віталій посів ІІ місце, а Ведмідь Максим – ІІІ місце. У цій же віковій групі серед дівчат Таралика Анастасія посіла ІІ місце. Серед дівчат 2005-2009 років народження Беримець Анна завоювала ІІІ місце. Серед дівчат 2007-2009 років народження Кропива Поліна здобула ІІ місце а Сологуб Софія посіла ІІІ місце.

10:26 24.10.2019

І в Талалаївці є Чемпіон України

Вже багато років спортивний туризм розвивається в нашому селищі. Кілька останніх років спортсменів запрошують в збірну команду області для участі в Чемпіонаті України. І цей рік не став виключенням. Головні тренери збірної області Балабко Є.А та Гутак В.А. запросили на тренувальний збір В’ялого Віталія, вихованця гуртка «Спортивний туризм» Центру ДЮТ (тренер Чуба О.А.)

15:12 17.07.2019

Підсумки обласного конкурсу «Молодь обирає здоров’я»

Підведено підсумки ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я». Команда, сформована з учасників гуртка «Творці веселого настрою» (кер. Сердюк Л.А.) підготувала на конкурс роботи у всіх трьох номінаціях: - конкурс плакатів; - конкурс фотографій.

10:39 18.06.2019

Вікторія - означає «перемога»

Всеукраїнський етап конкурсу «Ось мій рідний край, ось мій рідний дім» визначив найкращих . Серед  них наша вихованка Вікторія Макаренко , яка зайняла 2-ге місце у номінації «Інтернет блог. Історичними стежками». ЇЇ роботу про церкву Св. Варвари у Талалаївці у лютому ми розміщали на сайті ОТГ , і ось її ім’я серед переможців (наказ  Національного еколого-натуралістичного Центру учнівської молоді №38 від 12.04.2019р.).  Вікторія відвідувала  ЦДЮТ з групи дошкільного виховання  «Малятко», займалася в усіх гуртках декоративно-прикладного мистецтва ЦДЮТ та найріднішим для неї став гурток «Паперопластика» (кер. Троценко Н.М.) ,  минулого року стала лауреатом районного конкурсу «Гордість району» .

08:10 18.04.2019

Діти в родині

Діти в родині — це, поза сумнівом, щастя. А коли ці діти ще й талановиті, то це щастя, помножене на їх кількість. Нині багатодітних сімей не так вже й багато, чого не скажеш про кількість здібних хлопчиків і дівчаток. Адже дітей, яким є що показати — чимало. Наочним прикладом цього став конкурс «Таланти багатодітної родини», що проходив у понеділок 15 квітня у Талалаївці.

11:59 17.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора