A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Освіта

Біологія – це дуже крута наука

Основною метою проведення тижня біології є: виховання любові до предмета, привернути увагу школярів, розширити знання з біології. Для того щоб реалізувати дану мету з 28 січня по 1 лютого було організовано і проведено тиждень біології у Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів в рамках цього тижня були проведені такі заходи: Конкурс малюнків і плакатів «Земля наш дім». Біологічний дайджест – біологічні науки. Усний журнал «Екзотичні фрукти». Перегляд презентації «Альбінізм – явище «білої ворони» чи хвороба?».

11:42 04.02.2019

Засідання Шкільної парламентської республіки

Третій рік поспіль в Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ст. в рамках учнівського самоврядування працює Шкільна парламентська республіка - ШПР. До її складу входять представники 6- 10 класів, які ініціюють різноманітні заходи, організовують та допомагають в їх  проведенні,  систематично проводять засідання ШПР,  на яких розглядають пропозиції стосовно покращення умов перебування здобувачів освіти в освітньому закладі.

08:40 04.02.2019

Безпека вдома та на вулиці

З появою на світ маленької людини перед її батьками постають різноманітні і складні завдання, зокрема найголовніше, — щоб дитина росла здоровою. Але травми у дітей, на жаль, трапляються досить часто. Найчастіше це побутовий травматизм. Йдеться про ушкодження, які діти отримали вдома, у дворі чи на вулиці. Вони бувають різні. Найнебезпечніші — опіки полум’ям, хімічними речовинами і вибухонебеспечними предметами. До побутового травматизму найчастіше призводить недостатній догляд за дітьми з боку батьків. Залишені у доступному для малят місці голки, цвяхи, леза бритв можуть стати причиною травми .

15:48 01.02.2019

Заходи Герої Крут

              Бій під Крутами увійшов в історію як вияв самовідданого патріотизму, жертовної любові до рідної землі та героїчного втілення національної ідеї. 29 січня 1918 року 300 юнаків вийшли на бій проти чотиритисячної армії радянських більшовиків, щоб не пустити ворога до Києва.              До відзначення в області у 2019 році річниці подвигу Героїв Крут у Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів із здобувачами освіти було проведено заходи:

08:28 31.01.2019

Дитячі малюнки для наших героїв

Січень нового року виявився лихим, похмурим та сніжним, немовби виправдовуючи свою назву, і напевно, немає такого українця, який би в пекучі морози, насолоджуючись хатнім теплом та затишком, не згадував про наших мужніх воїнів, які на передовій стримують агресивний натиск ворога.     І немовби зібравши все тепло наших душ, в Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів засяяли яскраві весняні квіти – це діти  малювали малюнки та виражали свою вдячність солдатам на фронт.   Учні  захоплено розфарбовували яскраві картини, від щирого серця записували на них свої побажання для воїнів.  Вони щиро вірять, що їх роботи принесуть бійцям АТО гарний настрій, наснагу й силу захищати Україну, народ. Нехай дитячі побажання та щирі слова будуть оберегом для наших героїчних захисників.    Вже стало традицією в нашій школі періодично передавати вітання від дітей на передову, а добрим посланцем дитячої волі був представник делегації  селища, яка відвідає наших земляків-захисників на передовій – голова районної Ради Ю.В.Дзюбан.

09:28 30.01.2019

Бій під Крутами

Бій під Крутами увійшов в історію як вияв самовідданого патріотизму, жертовної любові до рідної землі та героїчного втілення національної ідеї. 29 січня 1918 року 300 юнаків вийшли на бій проти чотиритисячної армії радянських більшовиків, щоб не пустити ворога до Києва.

09:13 30.01.2019

Вони загинули за Україну

У пам'яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів - 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців - 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.

09:04 30.01.2019

День пам'яті героїв Крут в Касноколядинській школі

29 січня - День пам'яті героїв Крут - саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. З метою національно-патріотичного виховання в нашій школі була проведена виховна година "Квіти в полі, там де Крути..." для учнів 5-11 класів. Також цьому дню ми приурочили екскурсійну поїздку до Меморіального комплексу героїв Крут, яка відбулася в травні 2018 року.

09:03 30.01.2019

Нова українська школа – доступна для всіх

Під таким девізом пройшов захід 25 січня для учнів 3-А, 3-Б, 4-А, 4-Б класів Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Під час заходу діти дізналися як  подолати всі випробування людям з особливими потребами, які маючи різні порушення, продовжують жити, досягати успіху, уміють радіти життю.  Толерантне ставлення  до всіх людей – це успіх і прогрес нашого суспільства. Адже толерантність – це в першу чергу ПОВАГА. Про індивідуальність і унікальність вірш «Ти знаєш, що ти людина?» зачитала учениця 3 –Б класу Таміла. А учні 3 класів створили стіну толерантних слів, а слова неприпустимі викидали у «Смітник поганих слів».

08:53 30.01.2019

День пам'яті героїв Крут

29 січня - День пам'яті героїв Крут - саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки Волі. Крути стали початком нової доби історії України. Цього дня в школі була проведена історична година "Квіти в полі, там де Крути...", в шкільній бібліотеці представлена виставка літератури "Герої Крут ніколи не помруть", учні старших класів переглянули документальний фільм "Герої України. Крути. Перша незалежність". Вихованці групи продовженого дня виготовили стіннівку "Пам'ятаємо Героїв Крут"

13:07 29.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора