A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Освіта

Освітня конференція  Талалаївської об’єднаної територіальної громади – "Нова Українська школа: реалії та виклики"

В Талалаївській ЗОШ, 29 серпня, пройшла традиційна конференція освітян територіальної громади. Присутні учасники обговорювали практичну реалізацію Нової Української школи, підводили підсумки попереднього та плани на новий навчальний рік.

15:55 30.08.2019

Новопризначений директор "Інклюзивно-ресурсного центру" Талалаївської селищної ради

Відповідно до Положення про конкурсний відбір на посади директора та педагогічних працівників Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Талалаївської селищної ради Чернігівської області, затвердженого рішенням 16-ї сесії 7-го скликання Талалаївської селищної ради від 06.02.2019, 17 травня 2019 року конкурсною комісією Талалаївської селищної ради було проведено конкурс на заміщення вакантної посади директора новоствореної Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Талалаївської селищної ради Чернігівської області, що складався із кваліфікаційного іспиту та співбесіди.

11:29 10.06.2019

Пришкільний табір відпочинку "Романтик"

В пришкільному таборі "Романтик" проходять цікаві, веселі та змістовні заходи. Діти вправляються в спортивних змаганнях та інтелектуальних іграх, проходять вишколи юного туриста та захисника Вітчизни.  Постійно відвідують ЦДЮТ, де дітям пропонують ігрові програми, майстер-класи та веселий фітнес. Вся дітвора бере участь у табірних заходах. До Міжнародного дня захисту дітей всі відвідали РБК де стали учасниками цікавої розважальної програми. Активно приймали участь у загально табірній конкурсно-розважальній програмі «Табір – територія радості», конкурсі гурманів «День української кухні», еколого-натуралістичному квесті «Солодке дерево», козацьких розвагах «Козацькому роду нема переводу».  Попереду ще половина зміни і багато цікавих заходів.

11:10 06.06.2019

Обласний етап гри «Сокіл» («Джура»)

16 травня 2019 року на базі дитячого табору «Юний турист» (с. Количівка Чернігівського району) на урочистому козацькому колі, присвяченому відкриттю ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі-Гра), зібралися джури з усієї області. Цьогоріч Гра на теренах Чернігівщини проходить вже вдесяте. Якщо у 2009 році змагалися лише два рої, то сьогодні під знаменами «Джури» об’єдналися 38 роїв, це майже 400 юнаків і дівчат. Упродовж шести днів усі вони будуть змагатися за почесне право представляти Чернігівську область на ІІІ етапі гри «Джура» «Джура – 2019: Самарська Січ» у липні цього року. 

11:56 23.05.2019

Вишиванка – символ Батьківщини

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. 16 травня у Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та персонал школи.

12:34 17.05.2019

Твій друг – безпечний рух

З 6 по 11 травня в Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого було залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах, у транспорті. У рамках Тижня були проведені різноманітні тематичні заходи відповідно до розробленого плану.

12:22 16.05.2019

День сім'ї. "Людина повинна знати, пам'ятати, звідки вона пішла у життя. Людина не має права бути безбатченком"

      У Липівській ЗОШ І - ІІІ ступенів  напередодні Дня сім'ї  класний керівник 10 класу Руленко Л.М. провела виховну годину "Шануй батька й неньку, то буде тобі скрізь гладенько". Гаслом заходу були слова О.Довженка : "Людина повинна знати, пам'ятати, звідки вона пішла у життя. Людина не має права бути безбатченком". Даний захід сприяв формуванню в учнів родинних почуттів, відчуття приналежності до народу з міцним родовим корінням, багатими традиціями, звичаями. Під час заходу гість священнослужитель місцевої церкви переконував присутніх в нетлінності духовних скарбів  народу, виховував глибоку повагу до батьків, землі-годувальниці, минулого і сьогодення рідної України.  Крізь дощ, крізь сніги і тумани,

12:04 16.05.2019

Підсумкове методичне об’єднання асистентів вчителів

Тренінг: «Пізнаємо себе і світ глибше» 26 квітня на базі Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося підсумкове  методичне об’єднання асистентів вчителів. Про підсумки роботи методичного об’єднання повідомила керівник МО асистентів вчителів Мовчан Оксана Олександрівна. Детально проаналізувала роботу щодо підтримки інклюзивного навчання в ЗЗСО. Розглядались питання щодо перспективи продовження впровадження інклюзивного навчання.  На засіданні були внесені пропозиції щодо планування роботи методичного об’єднання асистентів вчителів на 2019-2020 н.р., зокрема, щодо проведення виїзних засідань, спільна (вчитель предметник, асистент вчителя) адаптація навчальних програм для дітей з інтелектуальними порушеннями середньої ланки, включення в роботу методичної роботи педагогічних працівників, які працюють з дітьми з ООП, обговорення питань інклюзивного навчання на засіданні педради.  

08:27 02.05.2019

Тиждень фізики в Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів

У період із 15 по 19 квітня в Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив тиждень фізики. Цей тиждень ми присвятили  фізиці ? одній з найдавніших наук, цікавій, захоплюючій, могутній, без якої немислимий подальший розвиток людства. Значення фізичних знань у нашому житті дійсно важко оцінити.

12:07 25.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора